Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Και σήμερα στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές, παρά τη βροχή

Κάτω από τη βροχή, διαμαρτυρόμενοι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιώντας πορεία και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

φοιτητές 5
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η βροχή δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει τους φοιτητές από το ραντεβού της Πέμπτης. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν με ομπρέλες στα χέρια και μπουφάν διαμηνύοντας προς την κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια «δεν θα περάσει».

φοιτητές 4
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Πτυχία με αξία – μόνη προϋπόθεση για δουλειά. Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» γράφει χαρακτηριστικά το πανό της Γεωπονικής.

φοιτητές 3
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
φοιτητές 2
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
φοιτητές 1
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στον αγώνα των φοιτητών δίνουν το «παρών» ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, που έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 και μέχρι το τέλος της βάρδιας για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση.

Στο μεταξύ, οι φοιτητικές καταλήψεις συνεχίζονται με πάνω από 150 Τμήματα σε όλη τη χώρα να παραμένουν υπό κατάληψη. Οι φοιτητές απαιτούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, που καταστρατηγεί το άρθρο 16 του Συντάγματος. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες είναι το βασικό αίτημά τους, ενώ καταγγέλλουν τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας για διαδικτυακές εξετάσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί